Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin destekleri ile faaliyetlerini sürdüren Bilim Elçileri Kulübü, Keles İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine sürpriz yaptı. 

Bursa- Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerinden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde eğitim alan ve kulüp çatısı altında etkinliklerine devam eden ‘Bilim Elçileri’,  gönüllere dokunuyor. Bilimi topluma yaymak ve çocuklara sevdirmek adına gönüllü faaliyetlerde bulunan bilim elçileri, bu kez Keles İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile buluştu.  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM)  10 haftalık  ‘Bilim Elçileri Programı’nı başarıyla tamamlayan gönüllüler,   köy okullarında gerçekleştirdikleri "Bilim Köşesi" projesi kapsamında Keles İmam Hatip Ortaokulu’nun koridor ve duvarlarını bilimsel temalarla renklendirdi. Okulun sınıfları ile fen ve teknoloji laboratuarı,  kütüphane ve mescidine de çizimler yapan Bursa BTM’nin gönüllü bilim elçileri, fizik ve kimya formüllerini de okulun duvarlarına resmetti.   Uzay, gökyüzü, fen bilimleri ve kitap okuma alışkanlıkları gibi temaların işlendiği resimler ile okulun duvarları çok daha eğlenceli hale gelirken, çocukların içindeki araştırma ve keşfetme merakının canlandırılması hedeflendi. Görsel hafızanın güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirilen proje,  çocukların yorum kabiliyetini ve uygulama becerisine katkıda bulunuyor.  Projelerine Bursa’nın dağ ilçelerinde devam eden Bilim Elçileri Kulübü'nün çocuklara bilimi sevdirmek ve toplumda bilimsel farkındalık oluşturmak amacıyla kurulduğunu ifade eden üniversiteli gönüllüler, bilime ulaşamayan ve deney yapma imkânından yoksun olan öğrencilerin öncelikli hedefleri olduğunu söylediler. Bursa BTM’nin bilim gönüllüleri,  kendilerine bu imkânı tanıyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yönetimine teşekkür ettiler.

BTM BİLİM ELÇİLİĞİ NEDİR?

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi,  her yılın Aralık ve Ocak aylarında bilim meraklıları için özel bir eğitim programı gerçekleştiriyor. 10 hafta süren ‘Bilim Elçileri Eğitim Programı’ sonunda katılımcılar,  etkili bilim iletişimi, bilim merkezi işleyişi, bilimsel etkinlikler, deney ve atölye yapımı, simülatörlerin çalışma ilkeleri gibi birçok konuda bilgi ve deneyim sahibi oluyor ve sertifika almaya hak kazanıyor. Programı başarıyla tamamlayanlar, bilimi topluma yaymak adına gönüllü faaliyetler yürütebiliyor.