Soru - 1 - Science Expo etkinlik tarihi ne zaman?

Etkinlik tarihleri 2-3-4-5 Mayıs 2019’dur.

Soru - 2 -Atölye çalışması nedir?

Atölye çalışmaları, belirli bir sürede eğitmenlerin doğrudan katılımcılarla iletişim içinde olduğu, katılımcının aktif katılım gösterebildiği ve bir ürün (öğrenme ya da somut materyal) ortaya koyduğu bilimsel çalışmalardır. Bilimi öğrenmenin en iyi yolu uygulayarak, yaşayarak, dokunarak öğrenmektir. Atölye çalışmaları katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı tanıyarak bilimi keşfetme olanağı sağlamaktadır. Ayrıca bu çalışmalar eğlenceli bir fen deneyimi sunarak bilime yönelik ilginin artmasını teşvik etmektedir.

Soru - 3 - Science Expo'da bilimsel atölyelerin amacı?

  • Bilimsel bilgi ve günlük hayattaki uygulama alanları arasında bağ kurmak
  • Bireyleri bilim, teknoloji, matematik, mühendislik alanlarında kariyer yapmaya cesaretlendirmek
  • Fen okuryazarı bireyler yetiştirmek
  • Bireyin günlük yaşamda karşılaştığı problemlere disiplinler arası bakış açısıyla çözüm üretmesini sağlamak
  • Ürün oluşturma ve inovasyona teşvik etmek
  • Bilime yönelik ilgiyi arttırmak
  • Yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme gibi 21. yüzyıl becerilerinin gelişimini desteklemek
  • Bilimle ilgili kavramların keşfedilmesini sağlamak
  • Bilimsel süreci yönetebilme becerisi kazandırmak
  • Bilime karşı olumlu tutum geliştirmeyi sağlamak
  • Bilimsel fikirlerin rahatça ifade edilebilmesine olanak tanımak
  • Bireyleri öğrenmeye teşvik edecek soru ve problemlerle karşılaştırmak hata yapmanın da öğrenmenin bir yolu olduğunu farkettirerek hata yapma korkusunun önüne geçmek
  • Takım çalışması yapabilme becerisi kazandırmak

Soru - 4 - Atölyelerin uygulama sistemi nasıldır ?

Science  Expo 4  gün boyunca atölye çalışmaları  eğitmenler eşliğinde 10.00-18.00 saatleri arası 8 seans şeklinde gerçekleştirilmektedir. Atölye  çalışmaları her saat başı maksimum 20-25 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Rezervasyonlu olan atölye çalışmaları için seans saatlerine göre öğrenci alımı yapılmalıdır.

Soru - 5 - Atölye çalışmalarına öğrenci alımları nasıl gerçekleşir?

Rezervasyonlu olan atölye çalışmaları için seans saatlerine göre etkinlik öncesinde online bilet alan öğrenciler seans saatinde isimleri kontrol edilerek alınır.

Etkinlik günleri seansta boş kalan yerler için online bilet almayan kişiler atölye kayıttan bilet temin ederek standa biletli giriş yapacaktır.

Soru - 6 - Atölye çalışması için Science Expo'da yer almak istiyorum ama nasıl bir yol izleyebilirim?

  • Öncellikli olarak https://www.bursabilimsenligi.org/ ziyaret ediniz.
  • Atölye çalışması için ön başvuru formunu doldurunuz. https://goo.gl/WRwMpM
  • Kurum adına planlamak istediğiniz veya öneri almak istediğiniz bir atölye çalışması var ise  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile iletişime geçiniz.

Soru - 7 - Atölye stant kurulum bilgileri nelerdir?

  • Tüm atölye alanlarına (her atölye çalışması başına) 5x5 m2 olmak üzere toplamda 25 m2 alan tahsis edilecektir.
  • Stant içerisinde 5 adet masa, 20 adet sandalye, 5 adet masa örtüsü, 5 adet 3’lü priz tarafımızca tahsis edilecektir.

Kuruma ait metre kare içerisinde, 2,5 metre yüksekliğinde alüminyum malzemeden hazırlanmış sekiz kanallı profiller, beyaz renkli 1. Sınıf suntalam ahşap bölme panoları ve alüminyum üst bağlantı profillerinden meydana getirilen, 1 adet monofaze elektrik prizi ve her 3 metre kare için 100 watt gücünde aydınlatma sağlanan, alın panosuna maksimum 25 karakter olacak şekilde kurumun firma adı ve logosu ile birlikte atölye adı yazılmış olacaktır.

Aynı zamanda stand içerisine 4,5 m x 2 m ölçülerinde kurumun logosunun da yer aldığı, gerçekleştirilecek atölye tasarımının uygulaması yapılacaktır. Stand tüm bu içeriği ile kuruma komple teslim edilecektir.

Bu yapı, kurumun tercihine göre alan büyüklüğü açısından değiştirilebilir. Kurumun gerçekleştireceği atölye çalışmaları için standart olarak belirlenen ölçülerde veya kurumun istediği ölçüler ile görüşme sağlanabilir ve atölye alanını büyütülebilir. Kurum bu alan içerisinde atölye yapılan alanı etkilememek kaydıyla tanıtım standını kurabilir ve kurum tanıtımını gerçekleştirebilir.

Soru - 8 - Tanıtım standı kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?

Science Expo'da tanıtım standı olarak yer almak isteyen kurumlara maksimum 25 metre kare alan yalnızca tanıtım için tahsis edilecektir. Bu alanın kurulumu tamamen firmanın insiyatifinde olacaktır. Bu alanda özellikle firma tanıtımı yanı sıra bilime ilgi duyan lise ve üniversite öğrencileri için firma ile ilgili iş imkanlarını öğrenebilecekleri bir bilgilendirme yapılması da gerekmektedir. Bu alanda firma ürünlerinin lansmanını  da gerçekleştirebilir.

Alanın kurulumu tamamen firmanın insiyatifinde olacaktır.  Bu alan metre kare birim fiyatı

200 TL + KDV olarak belirlenmiştir. Bu alandan elde edilen gelirin tamamı Meslek Liselerinin atölye çalışmalarına kaynak olarak kullanılacaktır.

Soru - 9 - Atölyelere eğitmen desteği nasıl sağlayabilirim?

Bursa Bilim ve Teknoloji  Merkezi’nin havuzunda bulunan alanında uzman eğitmenler tarafından atölyeler gerçekleştirilebilmektedir. Kurumun belirlediği atölye çalışmaları ile ilgili etkinlik öncesi Bilim Etkinlikleri Akademisi Programından eğitim alan uzmanlar, kurumun temsiliyet bilincine uygun bir şekilde atölye çalışmalarını gerçekleştirmektedirler.

Soru - 10 - Kuruma sağlanan görünürlük desteği nedir?

  • Science Expo tanıtımı adına düzenlenen basın toplantısında, basın gezisinde ve özel etkinliklerde protokolle birlikte yer hazırlanacaktır.
  • Her yıl hazırlanan Bursa Bilim Şenliği Dergisi içerisinde kurumun logosuna yer verilecektir.
  • Science Expo açılış töreninde sponsor firma yetkilisine teşekkür plaketi sunulacaktır.
  • Basın toplantısı, açılış ve ödül töreninde sunucu metinlerinde sponsor firmanın vurgusu yapılacaktır.
  • Sponsor logosu, www.bursabilimsenligi.org/ www.sciencexpo.org adresinde yer alacak ve tıklandığında sponsorun web sitesine yönlendirme linki verilecektir.
  • Etkinlik alanında sponsora tahsis edilen alanda ürün/hizmet tanıtımı imkanı verilecektir.
  • Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi sosyal medya kanallarında sponsor firma vurgusu yapılacaktır.
  • Etkinlik alanında yapılacak olan Sponsor Duvarı’nda kurum logosuna yer verilecektir.
  • Etkinlik alanında kurumların atölye standlarının bulunduğu alanda röportaj yapılacaktır.

Soru - 11 - Bursa dışından gelecek atölye eğitmenleri için konaklama ve ulaşım durumu nasıl olacaktır?

Konaklama: Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından karşılanacaktır.

1 Mayıs'tan  itibaren (öğleden sonra) otellere giriş yapılacaktır. 5 Mayıs sabah otelden çıkış işlemi yapılacaktır. 5 Mayıs otelden şenlik alanına geçerken oteldeki tüm eşyalarınızı almanız gerekmektedir. Konaklama için doldurduğunuz atölye ekibinde bir değişiklik yapamazsınız. Konaklama yapacağınız otel bilgisi sms ve e-posta yoluyla sizlere gönderilecektir.

Konaklama ek bilgi (çok önemli): Otel konaklamaları bir odada min. 2 kişi olacak şekilde organize edilecektir. Atölye ekibi maksimum 5 kişi olmalıdır. Konaklama yapacağınız otel odasında hem cinsinizden olmak üzere farklı kurum ve kuruluşlardan kişi/kişiler olabilir.

Ulaşım: Atölye eğitmenlerinin Bursa’ya ulaşımları şenlik ekibi tarafından organize edilecektir. 1 Mayıs'ta terminalden otellere ulaşımınız tarafımızca sağlanacaktır. 2 Mayıs'tan itibaren de Otelden TÜYAP Fuar alanına ulaşım ve TÜYAP Fuar alanından Otele ulaşım da tarafımızca sağlanacaktır.

Soru - 12 - Stand içerisinde görevli olacak atölye eğitmenleri yemek ihtiyaç kısmını nasıl karşılayacak?

Atölye eğitmenleri sabah kahvaltılarını otelde yapacaklardır. Öğle yemekleri kumanya şeklinde etkinlik alanında dağıtılacaktır. Akşam yemekleri de Bursa dışından katılan atölye eğitmenleri için Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde verilecektir. Kumanya ve akşam yemekleri için yaka kartlarınızın içerisinde yemek fişleri olacaktır. Kaybedilen yemek fişi yerine yenisi verilmeyecektir.

Soru - 13 - Stand kurulumu ne zaman yapılır?

Atölye ve tanıtım standlarını Bursa TÜYAP Fuar alanında 1 Mayıs günü 12.00’dan sonra kurabilirsiniz.

Soru - 14 - Standların etkinlik süresi?

Atölye lider ve eğitmenlerinin 2 Mayıs 09:00’dan 5 Mayıs 18:00’a kadar (etkinlik saatlerinde) atölye stantlarında bulunmaları zorunludur.